Δεν ξέρω εάν το καταλάβατε (κατάλαβα), αλλά ναι, οι ρυθμοί πέφτουν σιγά σιγά, ήρθε η ώρα για λίγη χαλάρωση, διασκέδαση, ταξίδια και εορταστική ατμόσφαιρα!
Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι εορταστικά γεύματα με οικογένεια και φίλους, καθώς και βόλτες στην στολισμένη Αθήνα και σκέφτηκα, γιατί όχι, να τη δούμε "α λα γαλλικά" φέτος...
Στη Γαλλία το γεύμα των Χριστουγέννων αποτελεί μία ιεροτελεστία, όπως άλλωστε κάθε παραδοσιακό γεύμα, που μπορεί να διαρκέσει ποοοολλές ώρες...
Κάποια κλασικά χριστουγεννιάτικα πιάτα, έτσι για να μας ανοίγει η όρεξη, είναι:
Πρώτα πιάτα: Είναι γνωστή η γαλλική λατρεία για τα "fruits de mer", φρούτα της θάλασσας, δηλαδή θαλασσινά, όπως χτένια, στρείδια και άλλα οστρακοειδή και εκείνη τη μέρα έχουν την τιμητική τους.
Αξέχαστη θα μου μείνει η γόνδολα με θαλασσινά που άραξε μπροστά στα γουρλωμένα μας μάτια σε ένα εστιατόριο πέρσι τα Χριστούγεννα στη Lyon!
Επίσης, τo κλασικό foie gras (συνήθως πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί) και διάφορα σπιτικά pâtés.
Κυρίως πιάτα: Εδώ υπάρχει μεγάλη επιλογή, όπως η κλασική γαλοπούλα ή άλλα πουλερικά, όπως πάπια, γεμιστά ή μη, ή κάποιο άλλο κρεατικό. Κοντά στα δικά μας δηλαδή.
και φυσικά
Dessert!!
Ο χριστουγεννιάτικος κορμός (bûche de Noël) είναι κλασικός με πολλές παραλλαγές. Επίσης, τάρτες και άλλα μπισκοτοειδή δεν λείπουν από το τραπέζι. Και μην ξεχάσω τις αγαπημένες μου τρούφες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και τα πολύχρωμα macarons...
Και φυσικά champagne, champagne, champagne!!
Καλές προετοιμασίες λοιπόν!!
...συνεχίζεται
Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι εορταστικά γεύματα με οικογένεια και φίλους, καθώς και βόλτες στην στολισμένη Αθήνα και σκέφτηκα, γιατί όχι, να τη δούμε "α λα γαλλικά" φέτος...
Στη Γαλλία το γεύμα των Χριστουγέννων αποτελεί μία ιεροτελεστία, όπως άλλωστε κάθε παραδοσιακό γεύμα, που μπορεί να διαρκέσει ποοοολλές ώρες...
Κάποια κλασικά χριστουγεννιάτικα πιάτα, έτσι για να μας ανοίγει η όρεξη, είναι:
Πρώτα πιάτα: Είναι γνωστή η γαλλική λατρεία για τα "fruits de mer", φρούτα της θάλασσας, δηλαδή θαλασσινά, όπως χτένια, στρείδια και άλλα οστρακοειδή και εκείνη τη μέρα έχουν την τιμητική τους.
Αξέχαστη θα μου μείνει η γόνδολα με θαλασσινά που άραξε μπροστά στα γουρλωμένα μας μάτια σε ένα εστιατόριο πέρσι τα Χριστούγεννα στη Lyon!
Επίσης, τo κλασικό foie gras (συνήθως πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί) και διάφορα σπιτικά pâtés.
Κυρίως πιάτα: Εδώ υπάρχει μεγάλη επιλογή, όπως η κλασική γαλοπούλα ή άλλα πουλερικά, όπως πάπια, γεμιστά ή μη, ή κάποιο άλλο κρεατικό. Κοντά στα δικά μας δηλαδή.
και φυσικά
Dessert!!
Ο χριστουγεννιάτικος κορμός (bûche de Noël) είναι κλασικός με πολλές παραλλαγές. Επίσης, τάρτες και άλλα μπισκοτοειδή δεν λείπουν από το τραπέζι. Και μην ξεχάσω τις αγαπημένες μου τρούφες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και τα πολύχρωμα macarons...
Και φυσικά champagne, champagne, champagne!!
Καλές προετοιμασίες λοιπόν!!
...συνεχίζεται
2 commentaires:
ααα να σου πω μου τρέχουν τα σάλια!! αααχχ θυμάμαι και εγώ το plateux (αν το γράφω σωστά) royal ένα τετραόροφο αριστούργημα με θαλασσινά στο LA CUPOLE!! Τι ωραίο το Paris! Λοιπόν μεσά στην άλλη εβδομάδα κανονίζουμε γεύμα και στο σπίτι μου θα ήθελα το βλέπουμε!
Βίνα!!! bijoux!!!
mmmm..... macaron απο το La duree.... γιαμ γιαμ... Μαράκι όχι μόνο μας άνοιξες την όρεξη.. αλλα έχουν κάνει party οι σιελογόνοι αδένες...!!!!!
Enregistrer un commentaire